Welkom
in klas 6A

In ons zesde leerjaar begint het te borrelen. Er staat immers een grote overgang aan te komen. Herhaling en voorbereiding op het middelbaar onderwijs staat op de planning. Reeds geoefende klasdifferentiatie komt nu tot volle bloei. Je kind kan zichzelf nu goed inschatten en kent zijn sterktes en groeipotentieel. Dat is belangrijk want bijna moet er een studiekeuze gemaakt worden. Wat is haalbaar? Waar kan ik mijn krachten verder ontplooien en waar zal ik me gelukkig voelen? Ondertussen hebben ze al meer inzicht in hun plek binnen de samenleving. Ze kunnen het zich voorstellen.

Maar voor het zover is mogen ze eerst nog genieten van hun laatste lagere school-klas. Hun creativiteit wordt uitgedaagd en muzisch komen ze tot inspirerende resultaten. Hun denken reikt nu verder en verbanden kunnen gelegd worden in verrassende creaties. Regelmatig wordt het gebruik van multimedia hierin verwerkt.  Aan het einde van het schooljaar wordt de nakende overgang feestelijk ingeluid. Ze zijn er klaar voor, trots op wie ze al geworden zijn.

6a
Foto Ria
Foto Ann

Hallo,
ik ben juf Ria

Mijn persoonlijke waarom: waarvoor kom ik elke morgen graag uit mijn bed?

“Het grootste geschenk dat je iemand kan geven, is oprechte aandacht.”

Hallo,
ik ben juf Ann

Mijn persoonlijke waarom: waarvoor kom ik elke morgen graag uit mijn bed?

“Wie tegen de stroom in gaat, komt bij de bron.”

Ouders en school zijn belangrijke partners van elkaar. Samen waken we over hun welbevinden, betrokkenheid en energie voor leren. We hebben elkaar nodig…

Wil je binnenkijken in de wereld
van 6A ?

Op onze school gaan we zorgvuldig om met de privacy van onze leerlingen. Klasactiviteiten waarbij we foto’s maakten, publiceren we niet standaard op onze website. Omwille van de wet op de privacy bezorgen we de ouders wel een mail met daarin een link naar de genomen foto’s. De privacyregels gelden ook voor onze ouders. Doorsturen van de linken mag alleen na uitdrukkelijke toestemming van alle betrokkenen.

Lagere School